• drnika@henix.hu
  • Dunakeszi, Magyar u. 53.
  • Időpontfoglalási idő: 07:00 - 18:00

A rendelésekre, mind a csecsemő és gyermek gyógyászati rendelésre, mind a szakrendelésekre is /gyermek tüdő gyógyászat -croup, asthma-, visszatérő felső légúti betegségek, gyermek allergológia és felnőtt allergia/ előzetesen telefonon

Rendelési idő

Csecsemő és gyermek rendelés

Csecsemő és gyermek rendelés egészséges gyerekeknek

Rólam

Ismerj meg!

Dr. Nika Erzsébet vagyok. 1983-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvos karán.

Első perctől kezdve a Fővárosi Önkormányzat Madarász utcai Gyermekkórházában dolgoztam, ahol fantasztikus emberek és nagy tudású orvosok tanításával sajátíthattam el az orvoslás csínját-bínját.

Gyermekorvosi, gyerek tüdőgyógyászati és felnőtt allergológiai szakvizsgákat szereztem, ezeken a területeken dolgozom jelenleg is magánorvosként.

Munkám jelentős részében ma már a betegségek megelőzésében célt érünk, büszke vagyok arra, hogy egyre kevesebb gyógyszerrel tudok jó állapotba hozni beteg gyereket vagy allergiás, asztmás felnőttet.

A megelőzés híve vagyok!

Az elmúlt 30 év során sok olyan páciensem volt, aki ma már a gyermekével is hozzám jár, úgymond unokáim is vannak. Asszisztenseimmel együtt azon munkálkodunk, hogy a hozzánk forduló emberek ne csak a tüneteik kezelését, a betegségük gyógyítását, hanem a személyük fontosságát, a feléjük fordított személyes figyelmességet is átéljék a rendelőnkben.

A felgyorsult élet, a stressz, a környezetszennyezés következtében az emberek egyre nagyobb egészségügyi terhelésnek vannak kitéve. Egyre súlyosabb betegségek korábbi és még korábbi életkorban ütik fel a fejüket a lakosság körében.

A leggazdaságosabb és a leghatásosabb védelem a megelőzés.Az utóbbi 20 évben a megelőzést tűztem ki zászlómra és teljes szívemmel ezen munkálkodom az erre nyitott embereknek.

Ezt az egészségesebb táplálkozás, a mozgás szeretetének elfogadtatásával próbálom ingyenes tájékoztatók, előadások és egyéni tanácsadás formájában átadni mindenkinek.

A rendelésekre, mind a csecsemő és gyermek gyógyászati rendelésre, mind a szakrendelésekre is /gyermek tüdő gyógyászat -croup, asthma-, visszatérő felső légúti betegségek, gyermek allergológia és felnőtt allergia/ előzetesen telefonon (30/ 9487 277)  7-18 –ig lehet időpontot kérni.

Ars poetica

„A virusbetegségek légúti szövődményei antibiotikummal ill. kemotherápiás szerekkel nem előzhetők meg. A megfelelő antibiotikum kezelés ráadásul nem csak hatástalan, de káros is lehet. Megváltoztatja a légutak normális baktérium összetételét, ami ellenálló baktérium tőrzsek uralmát teremti meg, melyek inváziója súlyos és nehezen kezelhető helyzetbe hozza a beteget.
Davis és Wedgwood

Törekednünk kell a betegek kezelésénél arra, hogy minél kevesebb szintetikusan előállított idegen, a szervezet számára nehezen lebontható anyagot juttassunk a szervezetünkbe a hiányzó tápanyag pótlására és a betegségek kezelésére.

A betegségek megelőzésének egyik alapvető feltétele a szervezetünk tápanyagkészletének és anyagcseréjének az egyensúlya. A mai világban az urbanizáció következtében, a kapható termesztett gyümölcsök és zöldségek nem tartalmaznak a szervezetünk számára elegendő tápanyagot és vitamint. Ezeknek az energiaforrásoknak a folyamatos pótlása ma már nyáron is szükséges a korábban ajánlott téli hónapok mellett.

Semmilyen gyógyszer nem helyettesíthető táplálék kiegészítővel.