• drnika@henix.hu
  • Dunakeszi, Magyar u. 53.
  • Időpontfoglalási idő: 07:00 - 18:00

A rendelésekre, mind a csecsemő és gyermek gyógyászati rendelésre, mind a szakrendelésekre is /gyermek tüdő gyógyászat -croup, asthma-, visszatérő felső légúti betegségek, gyermek allergológia és felnőtt allergia/ előzetesen telefonon

Rendelési idő

Csecsemő és gyermek rendelés

Csecsemő és gyermek rendelés egészséges gyerekeknek

Az Omega-3 és a rák

Az Omega-3 és a rák

Egészséges étkezésMint említettem, az eszkimók körében ugyancsak egzotikus betegségnek számít a körünkben oly félelmetes rák. A rák egyik döntő oka megint csak az evolúció ösvényéről való letérés. Ha eldobjuk a csolátású onkológia „carcinogén” szemüvegét, szemet szúróvá válik, hogy a különféle rákfajták elofordulási gyakorisága egészen eltéro a különbözo éghajlati övezetekben.
Két nagy kockázati tényezore derült fény az elmúlt 10-15 évben, az egyik a D-vitamin hiány (errol majd máskor) és az omega-3 hiány. Számos vizsgálat jelzi, hogy a mellrák, a petefészek rák, a prosztatarák, az emésztorendszeri rákok és a vizeletkiválasztó rendszert érinto rákok kockázata fordított arányban van a fogyasztott hal, vagy omega-3 mennyiséggel. Természetesen sok cáfoló vizsgálat is van, ám ezek valójában nem az omega-3 védohatását kérdojelezik meg, hanem azt igazolják, hogy bizonyos kritikus mennyiség alatt már mindegy is, fogyaszt-e az illeto egyáltalán omega-3-at. Egy 2005-ös vizsgálat már olyan nevetséges adag, mint heti 1 gr omega-3 esetén is védohatást tapasztalt, holott halászoseink csak naponta ennél jóval többet fogyasztottak. A vizsgálatok azt is mutatják, hogy az omega-6 zsírsavak viszont kifejezetten elosegítik a rákos folyamatokat. A „Táplálkozás és rák” címu nemzetközi szaklapban meghökkento esetrol számolt be Ronald Pardini kutató, aki állatkísérletekben tapasztalta meg hogy az omega-3 gátolja a mellrák és prosztatarák fejlodését. A sors összehozta egy 78 éves férfivel, akinél olyan súlyos tüdorákot állapítottak meg, hogy kezelésérol is lemondtak, s pár hónapot jósoltak neki. Pardini azt javasolta a férfinek, hogy irtson ki táplálkozásából minden csepp omega-6-ot és kezdjen el napi 10 gr omega-3-at szedni. Egy év múlva, amikor a férfinek már elvileg rég halottnak kellett volna lennie, a daganatok megálltak a növekedésben. Pardini javasolta, hogy emeljék fel az omega-3 adagot 15 grammra. Öt év elteltével a férfinek gyakorlatilag eltuntek a daganatok a tüdejébol, pedig semmi más kezelést nem kapott.

Comments are closed